Informasjon til elever som skal begynne på Vg1 Medier og kommunikasjon

Hei,
så kjekt at du skal begynne hos oss på medielinjen. Vi vil gjøre vårt beste for at du skal trives og få en spennende og kreativ utdannelse. Før skolestart vil vi komme med litt praktisk informasjon.

Kamera, lys og lydutstyr

Medielinjen har en god utstyrspakke når det gjelder foto, lyd, lys og filmutstyr som du kan låne. Du trenger altså ikke gå til innkjøp av kostbart kamerautstyr for å begynne hos oss.

Du får også gratis programvare, både officepakken og den profesjonelle redigeringspakken Adobe Creative Cloud.

En kraftig datamaskin

Du må selv skaffe en kraftig bærbar datamaskin. Hvis du skal ha Mac, så anbefaler vi at du kjøper en MacBook Pro. Velger du PC må den ha god kapasitet, tilsvarende en MacBook Pro.

Vi anbefaler at du har en datamaskin klar til skolestart. Les mer om PC-ordningen

Harddisk

På medier og kommunikasjon jobber vi ofte med svært store prosjektfiler. Derfor anbefaler vi at du har en harddisk til filer og lagring underveis samt backup.

SD-kort

Om du ikke har et selv, kan du kjøpe et SD-kort av oss på skolen.

Stipend

Alle elever i videregående skole kan søke om utstyrsstipend hos Statens Lånekasse. På medier og kommunikasjon utgjør dette kr. 1071 pr. skoleår.

Sosiale aktiviteter i oppstarten

Vi har et svært godt miljø på medier og kommunikasjon. I oppstarten av førsteklasse har vi flere sosiale aktiviteter slik at du får gode muligheter til å bli kjent med de andre i klassen.

Vi drar til Utsira på bli-kjent-tur med overnatting allerede i slutten av den første uka. I tillegg vil vi gjøre flere andre sosiale og kjekke aktiviteter for at alle skal bli kjent med hverandre, og vi skal få en best mulig start på ny skole. Vi gleder oss til å møte deg!

Spørsmål?

Kontakt avdelingsleder på medier og kommunikasjon Asbjørn Tveit: asbjorn.tveit@skole.rogfk.no

Vennlig hilsen medielærene på Vg1,

Else Anette Haugen, Erling Opedal og Sverre Skjold