Informasjon om tiltak knyttet til koronaviruset

Vardafjell videregående skole er stengt fra og med 12.03 kl 13 og frem til påskeferien. Elevene får ikke fri, men skal få opplæring via its Learning/digitale løsninger

Det er nasjonale helsemyndigheters anbefalinger som hele tiden er førende for de tiltakene som vurderes ved Vardafjell videregående skole.

For å begrense smittespredningen av koronavirus er alle videregående skoler i Rogaland Fylkeskommune stengt inntil videre. Det presiseres at det ikke er gitt opplæringsfri!  Elevene må følge med på Its L i alle sine fag hver dag for å få undervisning og arbeidsoppgaver.

Skolen har åpne dører  fredag 13.03 for elever som må hente personlige eiendeler og bøker.

Vi oppfordrer fortsatt elever, medarbeidere og alle andre om å være ekstra nøye med hygienetiltak i skolehverdagen framover.

De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

•  Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk
  • Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig. Det finnes dispensere med hånddesinfeksjon spredt utover i skolebygget.

Det kan også være klokt å unngå håndhilsing og klemming.

Klikk for stort bildeHygieneplakat Kornoavirus

Endringer i anbefalinger om karantene

Helsedirektoratet har lørdag 7. mars besluttet utvidelse av anbefalinger om hvem som skal være i karantene. Karantene gjelder nå for alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. Les mer i artikkelen Forsterker tiltakene for å bremse smittespredning (Helsedirektoratet).

Anbefalingen gjelder for dem som har reist i disse områdene.

• Hubei-provinsen i Kina
  • Iran
  • Sør-Korea
  • Nord-Italia: Regionene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte, Valle d'Aosta, Liguria, Marche, Trentino-Alto Adige, Friuli Venezia Giulia, Toscana, Umbria og Abruzzo.

Friske personer som de siste 14 dagene har hatt kontakt med en person som er bekreftet syk med viruset bør ta kontakt med helsetjenesten og vil følges opp.

Vi oppfordrer alle om å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

UDs reiseråd

Klikk for stort bilde

For elever og ansatte med bostedsadresse i Haugesund:  Ta kontakt med fastlege på telefon. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på telefon 116 117. Smittevernkontoret svarer på generelle henvendelser per epost etter kapasitet:  smittevernkontoret@haugesund.kommune.no

For elever og ansatte med bostedsadresse i Tysvær: Dersom du lurer på om du bør testes for koronavirus, kan du nå ringe telefon 52757400, eller sende e-post til smittevern@tysver.kommune.no.

For elever og ansatte med bostedsadresse på Karmøy: Kontakt Karmøy legevakt på telefon 116 117

For elever og ansatte med bostedsadresse i Sveio: Om du mistenker at du kan vere smitta, kontakt fastlege, eventuelt legevakt utanom kontortid, pr.telefon.